Om Oss

Peter Johansson

starta eget peter johanssonÄr en 45-årig kille från mellersta Norrland som varit egen företagare i över 20 år. Jag växte upp i byn Sundsbruk norr om Sundsvall och där bodde jag tills jag flyttade hemifrån vid 20-års ålder. Jag fick likt de flesta norrlänningar ett stort intresse för bandy och längdskidor och jag var inte mer än ett par år gammal när jag fick min första bandyklubba. Idag hjälper jag till att driva sommarbandyskolan för barn och ungdomar  Var aktiv bandyspelare tills jag började gymnasiet men tyckte skolan var viktigare och la därför skridskorna på hyllan. Dock åker jag fortfarande mer än gärna både skridskor och skidor, såväl utför som på längden, när tillfälle ges. Efter den ekonomiska linjen på gymnasiet pluggade jag till civilekonom på högskolan i Sundsvall. Jag startade mitt första egna företag inom glasögonbranschen  som 23-åring och det företaget billigaoakley.se har jag kvar än idag. Har genom årens lopp startat och drivit ett antal företag både ensam och tillsammans med kompanjoner men idag lever jag mest på konsultation och coaching i ett av mina företag. Bland dessa hittar ni kontorslosningar.se som erbjuder smarta lösningar och möbler till företag. Har sedan 15 år tillbaka en fru och två små pojkar som idag är 5 och 7 år. Vi bor i en villa i utkanten av Sundsvall som vi renoverat och fått till det bekväma och trivsamma hem vi båda önskar. Ett av våra stora intressen är resor och vi försöker resa åtminstone ett par gånger per år. Sol, storstad eller vintersemester spelar ingen roll, vart resmål har sin charm.

Efter alla år som egen företagare ångrar jag inte en dag att jag vågade ta steget att bli min egen. Trots många och långa arbetsdagar/veckor har jag idag kommit till den punkt när jag kan arbeta mindre och därmed tillbringa mer tid med min familj. Något som jag ser som ett stort privilegium.

Josef Barkley

starta eget Josef BarkleyKille på 37 år som är född i London men flyttade till Sverige och Gävle med mina syskon och föräldrar när jag var 6 år gammal. Har alltid gillat att läsa och var väl den som kanske mest satt hemma med näsan i böckerna. Tyckte skolan var rolig och hade inga större problem att hänga med och när det var dags för gymnasiet valde jag en teknisk utbildning. Under gymnasietiden utvecklades mitt intresse för IT och efter studenten flyttade jag till Stockholm där jag läste vidare inom webbdesign. Under tiden starade jag sidan idcvm2015.se. När jag tagit min examen fick jag jobb på en webbyrå där jag trivdes väldigt bra. Efter några år kände jag mig dock lite rastlös och funderingarna började så smått komma på att starta en egen webbyrå. Jag sonderade terrängen och såg att det fanns ett behov på marknaden av duktiga webbdesigner. Efter en del funderande bestämde jag mig för att testa. Jag sa upp mig och körde igång mitt företag och redan efter ett halvår hade jag så pass mycket arbete som jag kunde hinna med. Friheten att själv kunna bestämma över sina arbetstider och sitt jobb är något av det bästa med att vara egen företagare. Att jag dessutom har ett arbete där jag är platsoberoende och inte har behov av ett kontor är ett stort plus. Eftersom jag gillar att resa och se nya platser kan jag kombinera arbete och resor och arbeta varhelst det finns tillgång till internet, vilket det ju finns nästan överallt idag.

Idag, nästan 10 år senare, är jag tacksam att jag vågade lämna min comfortzone och ta steget ut och bli entreprenör. Jag kan nog också säga att efter dessa år som egen företagare kommer jag aldrig att bli en speciellt bra anställd igen.