Bästa tipsen

Alla är vi nya i leken någon gång, och man lär sig alltid något nytt. Och de bästa tipsen nytt företag kan få kommer självklart från de som själva startat ett företag, och därmed vet exakt vad du går igenom. Med det vill vi dock inte ha sagt att man ska ignorera andra råd, för man behöver all hjälp man kan få som egen företagare. Det är oerhört givande att vara sin egen chef, men man har även ett väldigt brett ansvarsområde – Särskilt om man har anställda.

Börja smått

bästa tipsen nytt företagMan får som sagt ett stort ansvar på sina axlar när man startar ett eget företag, och då är det bra att börja småskaligt. Till en början kan man överväga huruvida man behöver fler anställda med en gång eller om man klarar sig på egen hand. Ifall man kommer fram till att man behöver anställa folk kan man anställa det minsta antal personer man tror att man klarar sig med. Man bör heller inte skaffa större lokal än man absolut behöver, snarare än att köra på stort direkt och tänka att man ”växer i det”. Många gör misstaget att ta sig vatten över huvudet och börjar för stort, både omfattningsmässigt och pengamässigt, och så slutar det med att de måste ge upp ett projekt med stor potential.

Uppgradera gradvis

Att börja smått är som sagt ett av de bästa tipsen nytt företag kan anamma, men man kan inte stanna på samma nivå för alltid. Man ska inte vara så säker att man hindrar sin egen tillväxt, för när man växer i sin roll som företagare är det även naturligt att ditt företag växer tillsammans med dig. Du kanske får börja med att sitta i en trång källarlokal med en anställd, men efter att du vuxit i din roll kan du uppgradera gradvis till allt större lokaler. Eller kanske till större kvantiteter varor, eller vad det nu kan vara som just ditt företag behöver för att växa.

Budgetera

bästa tipsen nytt företagEn av de allra viktigaste sakerna, och som man bör lära sig snarast möjligt som egen företagare, är att budgetera. Många planerar med hjärtat snarare än med hjärnan, och det är ett säkert sätt att försätta sig själv i i konkurs på – Eller åtminstone i en dålig ekonomisk sits. Och att budgetera är mer än att räkna på ditt nästa inköp, det handlar om att arbeta fram en plan som kommer att fungera även i framtiden. Det är viktigt att alltid ha en plan för hur man ska spendera företagets pengar, och att aldrig ta impulsiva beslut när det gäller inköp eller upphandlingar av olika slag.

Lämna rum för misstag

”Err on the side of caution” säger man på engelska, och på svenska har vi den lite mer pessimistiska versionen som lyder ”förvänta dig det värsta”. Syftet med de båda uttrycken är dock detsamma: Räkna med ett scenario som är sämre än det önskade när du planerar, så att inte oväntade missöden gör att du hamnar efter i tid eller blir utan viktiga delar. Ett av de bästa tipsen nytt företag kan ta till sig är till exempel att alltid räkna med att fler personer dyker upp på ett event än man räknat med, men att man ändå ska vara förberedd på att färre kommer. Man ska med andra ord lämna rum för fler personer än man tror ska komma, men ta det med gott mod om färre dyker upp. Oavsett om det gäller platser vid ett bord eller varor man har beställt in ska man alltså alltid budgetera på ett vis som lämnar rum för oförutsedda händelser, eller misstag om det visar sig att man räknat fel någonstans. Det är inte hållbart att budgetera precis på kronan, och det leder ofta till panikartade situationer.